Ъгловите дивани - по-актуални от всякога

Ъгловите дивани стават популярни преди повече от десетилетие. Те се отличават като стилнa и функционалнa мека мебел и бързо намират широко приложение в много съвременни жилища.


Днес, дали заради своята практичност или заради високата степен на комфорт, която осигуряват, имате възможността да избирате между множество модели ъглови дивани с атрактивна визия и функционалност.


Ъгловите дивани се предлагат в най-различни форми и размери. Те могат да бъдат конструирани така, че да се състоят от отделни модули, които могат да бъдат размествани. Някои ъглови дивани разполагат и с функция релакс, позволяваща накланяне на облегалката, седалката или и двете. Разтегателните ъглови дивани са отличен избор за по-малките апартаменти.


Едно от най-съществените предимства на ъгловите дивани е, че лесно можете да намерите моделът, с най-подходяща форма и размери. Те предоставят и гъвкави решения за по-малките помещения, както и за тези с необичайна форма, които в повечето случаи са по-трудни за обзавеждане.


Материал


Разтегателните дивани могат да бъдат с разнообразна тапицерия. Безспорно кожата е сред най-предпочитаните. Въпреки че кожените ъглови дивани обикновено имат по-висока цена, те са изключително устойчиви и лесни за почистване и поддръжка. За тапицерията на ъгловите дивани могат да бъдат използвани и разнообразни материи в интересни шарки и с атрактивна текстура.


Бюджет


Можете да стесните кръга на търсенето в огромното разнообразие от модели дивани като определите максималната сума, която можете да похарчите. В зависимост от материала, качеството на изработка и други характеристики, ъгловите дивани могат да бъдат както с много висока, така и със сравнително ниска цена.


 
Цвят


Цветът на дивана до голяма степен се предопределя от вашия личен вкус и стила на вашия дом. Добре е да помислите внимателно относно цвета на меката мебел. Дори в момента яркожълтите ъглови дивани да са особено актуални, препоръчително е да мислите в перспектива, освен ако не смятате по-често да обновявате обзавеждането в жилището си. Най-широко приложение намират моделите в неутрални тонове. С тях лесно можете да прескачате от една тенденция към друга чрез добавянето на атрактивни декоративни възглавнички.


Размер


От съществено значение е да прецените размерите на помещението, както и на зоната, в която възнамерявате да позиционирате своя ъглов диван. Въпреки че предоставят значително повече гъвкавост на дизайна, в сравнение с традиционните, модулните ъглови дивани също имат форма и размери, с които трябва да се съобразите. Тъй като голяма част от ъгловите дивани имат значителни размери и пропорции, важно е да предвидите неговото транспортиране и монтаж.


Форма


Ъгловите дивани могат да бъдат с разнообразни форми и дизайн. Това, на какъв модел ще се спрете зависи от вашите нужди и ежедневие, както и от стила и размерите на помещението.


Комфорт


Без съмнение, това е една от най-важните характеристики за всяка мека мебел и в частност за ъгловите дивани. Преценете най-подходящите за вас параметри като височина на сядане, височина и наклон на облегалката, мекота на седалката, подлакътници и т.н.


« Назад към всички публикации