Какво трябва да включите в обзавеждането на дневната

Всекидневната е най-подходящото помещение в съвременното жилище, където да се насладите на пълноценно време със семейството или приятелите си. Тя е еднa от най-важните стаи във всеки модерен дом и мястото, където ежедневно човек прекарва значителна част от времето си. Като основно пемещение, всекидневната трябва да бъде уютна, с комфортни мебели и обзавеждане и елегантен и функционален дизайн.

Когато планирате обзавеждането на всекидневната, особено важно е да вземете предвид конкретните нужди и ежедневието на семейството си. Ако обичате да играете настолни игри, изберете по-голяма холна маса. Ако децата ви често играят на видео игри, добре е да осигурите достатъчно места за сядане. За да бъде всекидневната съвременна и удобна, от съществено значение е да изберете подходяща мека мебел. Ако сте любител на хубавите книги, включете в обзавеждането рафтове и етажерки, на които да имате възможността да подредите колекцията си от печатни издания.

Преди да започнете с обзавеждането на всекидневната е добре да изберете върху кой елемент от интериора ще пада акцентът. Това могат да бъдат различни архитектурни елементи като камини, сводове, колони или големи прозорци. Ако в плана на жилището ви няма подобни отличителни елементи, можете да поставите фокусът върху различни произведения на изкуството, впечатляващи мебели или атрактивни текстури и контрасти.

Защо да включите камина в интериора на всекидневната

В зависимост от климатичните условия на района, в който живеете, камината може да придаде топлина и прекрасен визуален интерес на помещението. Ако тепературите остават високи през цялата година или предпочитаде да използвате друг вариант за отопление, можете да поставите изкуствена камина, която да бъде част от декора. Съществуват множество варианти, в зависимост от вашите изисквания и спецификите на интериора. Много всекидневни могат да изглеждат недовършени без камина. Традиционните камини придават неповторимо очарование и автентичност, а газовите са отличен избор за минималистичния интериор.

Какви мебели за съхранение да добавите във всекидневната

Въпреки че в обзавеждането на съвременната и модерна всекидневна рядко се използват някогашните масивни и тежки секции, за да бъде помещението организирано и функционално е особено важно да осигурите достатъчно мебели за съхранение. Имате възможността да използвате различни вградени библиотеки, елегантни шкафове със скрити механизми, модерни TV шкафове и секционна мебел.

Как да декорирате интериора на всекидневната

Когато става въпрос за мебели и обзавеждане за всекидневната, неутралните цветове са най-популярният избор. Изграждайки по-голямата част от помещението в тази гама, можете да сте сигурни, че ще остане актуално, независимо от често променящите се тенденции в интериорния дизайн. Неутралната цветова гама ви дава и отлична база за добавянето на цветни акценти и атрактивни шарки и текстури.


« Назад към всички публикации